Uitgeverij IJzer

Vrolijk scheppen

Haar, Jan van der
ISBN 9789086840885
Formaat: 14 x 21.5 cm.
Omvang: 64 pag.
€15,00

Vrolijk scheppen

Jan van der Haar

 

In Vrolijk scheppen tast de dichter de dood af via crematie-, condoleance- en cafébezoek, maar weet hij op de donkerste momenten zijn hoop te behouden, geeft hij lucht aan het gevloek en de tegennatuurlijke zang van vogels, herbeleeft hij al dan niet gelukkige liefdes en beseft hij een van de vitale doelen van het leven, dat hij uitwerkt in de vierde afdeling, die begint met ‘De oerknal’ en de gekte van dien, en die hem doet verzuchten: God, to procreate or not to procreate. Het scheppen en herscheppen beleeft de dichter voor het eerst als jonge Zeeuw aan het strand van St.-Maartensdijk waar hij aan een eenzame Babeltoren bouwt.

Jan van der Haar (St.-Maartensdijk, 1960) is literair vertaler en dichter. Hij vertaalde prozawerken van o.a. Curzio Malaparte, Giorgio Bassani, Niccolò Ammaniti, Alberto Garlini, en hij is de vaste vertaler van Monaldi & Sorti. Eerder al vertaalde hij gedichten van Michelangelo, Elsa Morante en Pirandello. Uit het Afrikaans vertaalde hij i.s.m. Robert Dorsman enkele poëziebundels van Antjie Krog.

Diepe en vrolijke gedichten waar de liefde mooi wanhopig tussenin hangt. Jan van der Haar kan zware dingen zo licht zeggen dat hij mij telkens weer optilt, Adriaan van Dis (110 kilo)
Adriaan van Dis

 

Van Jan van der Haar verscheen eveneens de bundel Eerst de bries, daarna de bomen en van zijn hand verscheen bij IJzer de vertaling van Bloed van Curzio Malaparte

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Grondstof Atze van Wieren
Jan van der Haar Eerst de bries, daarna de bomen
Oker Han van der Vegt
Ana Luísa Amaral Wachten op Odysseus
Ad Beenackers Ledig Erf, stel mij niet teleur