Uitgeverij IJzer

Richard Wagner Geschriften over Parijs

Geschriften over Parijs

Wagner, Richard
ISBN 978-90-8684-161-5
Formaat: 12.5 x 20 cm.
Omvang: 376 pag.
€25,50

Geschriften over Parijs

Richard Wagner


In dit deel van de serie Richard Wagner Prozageschriften zijn de artikelen gebundeld, die de jonge Wagner gedurende zijn verblijf in Parijs (1839-1842) heeft geschreven. Wagner presenteert zich hierin als schrijver van fictie in de stijl van E.T.A. Hoffmann en als kunstcriticus, analist en recensent voor diverse Franse en Duitse tijdschriften. We krijgen een unieke inkijk in het rijke culturele leven van de Franse hoofdstad tussen de revoluties van 1830 en 1848, waar de internationale voorhoede van progressief Europa zich ophield.
In deze cruciale periode legt Wagners teleurgestelde hoop op succes in de hoofdstad van de muziek de basis voor zijn latere kunsttheorie. In Parijs neemt zijn eigenzinnige ontwikkeling haar aanvang.

Uit het Duits en Frans vertaald, ingeleid en geannoteerd door Philip Westbroek.

Naast componist en theatervernieuwer schreef Richard Wagner (1813-1883) talloze korte en lange stukken over muziek, kunst, religie, theater etc. Bij IJzer verschenen reeds 7 delen met teksten vertaald, ingeleid en geannoteerd door Philip Westbroek. Dit achtste deel introduceert Wagner eveneens als schrijver van fictie.

Dit deel verschijnt in april/mei 2018.

 

In de reeks Richard Wagner Geschriften verschijnen 9 delen. Allemaal uit het Duits vertaald, ingeleid en geannoteerd door Philip Westbroek.
Van Wagner verscheen eerder bij IJzer: Het kunstwerk van de toekomst, Geschriften over kunst, politiek en religie, Opera en drama, Geschriften over eigen werk, Geschriften over muziek,Geschriften over theater en Geschriften over cultuur en maatschappij.

In voorbereiding
IX. Geschriften uit de nalatenschap, herinneringen, open brieven

Daarnaast zal van de hand van vertaler Philip Westbroek een boek verschijnen waarin hij Wagners kunsttheorie en revolutionaire & controversiële, maatschappelijke & culturele ideeën helder uiteenzet.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant