Uitgeverij IJzer

Louis Veen Piet Mondriaan Schrijven over kunst

Piet Mondriaan - Schrijven over kunst

Veen, Louis / Mondriaan, Piet
ISBN 978-90-8684-170-7
Formaat: 12.5 x 20 cm.
Omvang: 288 pag.
€22,50

Piet Mondriaan - Schrijven over kunst

Louis Veen

Inleiding tot het geschreven werk van Piet Mondriaan

 

Piet Mondriaan – Schrijven over kunst gaat over de onbekende kant van deze bekende kunstenaar. Want wat velen niet weten, is dat Mondriaan (1872–1944) niet alleen als schilder, maar ook als schrijver zeer productief is geweest. In een periode van dertig jaar heeft hij ruim honderd Nederlandse, Franse en Engelse teksten geschreven.
Piet Mondriaan – Schrijven over kunst bespreekt niet alle teksten van Mondriaan, maar biedt een representatieve steekproef. Van de geselecteerde teksten wordt iets gezegd over de inhoud, de reacties van tijdgenoten en allerlei andere bijzonderheden. Regelmatig komt de schilder – in fragmenten uit brieven – zelf ook aan het woord. Bovendien wordt de besproken tekst vergeleken met de schilderijen uit dezelfde periode.
Piet Mondriaan – Schrijven over kunst is bedoeld als een inleiding tot het geschreven werk van Mondriaan. Het is speciaal geschreven voor een ieder die meer wil weten over de denkwereld achter Mondriaans abstracte schilderijen.

De auteur Louis Veen (*1947) is in 2011 gepromoveerd op ‘Het geschreven werk van Piet Mondriaan’. De handelseditie van zijn proefschrift is in mei 2017 verschenen, onder de titel: Piet Mondrian. The Complete Writings. Essays and notes in original versions. Op dit moment houdt hij zich bezig met het schrijven van boeken en artikelen om Mondriaans geschriften meer bekendheid te geven.


Full colour, rijkelijk geïllustreerd


Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Louis Veen Piet Mondriaan - Schilderen en schrijven  in Laren en Blaricum
Louis Veen Mondriaan in Woord en Beeld
Louis Veen Mondriaan Schilder met een boodschap