Uitgeverij IJzer

Hen (de wereld van een ingetogen patriciër) Caspar Visser 't Hooft

Hen

Visser 't Hooft, Caspar
ISBN 978-90-8684-240-7
Formaat: 215 x 140 cm.
Omvang: 207 pag.
€20,00

Hen

Caspar Visser 't  Hooft

De wereld van een ingetogen patriciër

 

De wereld holt achteruit, en toch ben je blij dat je leeft,’ schreef Hendrik Philip ’t Hooft, Hen voor intimi, zo’n honderd jaar geleden. Zijn achterkleinzoon  Caspar Visser ’t Hooft schetst ruim een eeuw later aan de hand van Hens jeugddagboek, zijn reisjournaal en getuigenissen van tijdgenoten, met onderkoelde humor, een pakkend beeld van een voorbije tijd. Ondanks zijn wat gereserveerd ironische kijk op het leven was Hen een levenslustige man, advocaat, verdienstelijk cellist en dichter. 

In Hen (De wereld van een ingetogen patriciër) komen Hen en de mensen om hem heen tot leven. Ze maken muziek, spelen toneel, logeren op buitenplaatsen, maken reisjes op de Rijn, naar kuuroorden en de opera. Wat lazen ze? Wat geloofden ze? Wat zagen ze? Wat zagen ze niet? Beroemd zou Hen niet worden, maar juist daarom was hij bij uitstek een vertegenwoordiger van zijn tijd en milieu. 

Met een voorwoord van Jaap Scholten.

 

Caspar Visser ’t Hooft is auteur van oa. de romans Waldenberg (2014) en Brandende kolen (2017). In 2019 verscheen Een hof tot ons gerief (De geschiedenis van zeven buitenplaatsen en hun bewoners). Het boek werd genomineerd voor de Ithakaprijs 2019.

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Feniksbloem Caspar Visser 't Hooft
De ziel van het gebergte Mireille Sidoine-Audouy
Koningskinderen Caspar Visser 't Hooft
Caspar Visser 't Hooft Waldenberg
Auguste Rodin Rainer Maria Rilke