Uitgeverij IJzer

Paul Dijkman de man

De man die zijn liefde vergat

Dijkman, Paul
ISBN 978-90-8684-055-7
Formaat: 14 x 21.5 cm.
Omvang: 220 pag.
€18,50

De man die zijn liefde vergat

Paul Dijkman

 

Ze was mijn vrouw, een liefde zoals je die maar een keer in een leven tegenkomt, zo natuurlijk, sprankelend en hartstochtelijk. Ik verbaas me nog altijd over de nonchalance waarmee ik haar uitzwaaide. Ze nam het vliegtuig naar de Picos de Europa en verdwaalde in het diepste van de aarde. Weg, dacht ik, dood. Later bleek dat ze verdwenen was omdat ze zielsveel van me hield. Ik wist van niks, ik was gebroken. God weet hoe wanhopig ik probeerde om mijn leven weer op te bouwen. Gênant om het zonder terughoudendheid te vertellen. Toen het gerucht opdook dat mijn grote liefde nog leefde, ergens, anoniem, ja, toen moest ik iets verzinnen. Het was een idioot plan maar het werkte. En hoe!
Ik dank de schrijver voor onze avonden op Aruba. Hij heeft er een mooi boek van gemaakt. Ik kan er eindelijk om lachen en weet je, dat is het mooiste, dat ik erom kan lachen. Heerlijk.

A. Zomerhout is een pseudoniem van Paul Dijkman. Zie ook onder Paul Dijkman

Bij IJzer verscheen eveneens van Paul Dijkman Het Lot

Daarnaast verschenen er van Dijkmans hand twee rijk geïllustreerde boeken over architectuur De structuur van het geluk & Nieuwbouw en sfeer

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant