Uitgeverij IJzer

Caspar Visser 't Hooft Waldenberg

Waldenberg

Visser 't Hooft, Caspar
ISBN 978-90-8684-109-7
Formaat: 14 x 21.5 cm.
Omvang: 190 pag.
€17,50

Waldenberg

Caspar Visser 't Hooft

 

Waldenberg was een vrolijke gangmaker, op zijn leven scheen de zon, wat is er mis gegaan? De hoge bergen waren zijn passie, daar heeft het drama zich voltrokken, sindsdien doen sombere geruchten de ronde. Menno wil er het fijne van weten. Hij reist naar Zwitserland om daar zijn licht op te steken. Hij bezoekt alle plaatsen waar Waldenberg en zijn fascinerende vriendin Syl de afgelopen jaren verbleven.
Al gaande wordt Menno vooral door de bergen betoverd. Hij ziet ze als een zinnebeeld van verlangen. Wat verbergen ze? Wat ligt erachter? Wanneer alles transparant is, wanneer er geen raadsels meer zijn, wat blijft er dan over voor de verbeelding? Kan het geheim van Waldenberg niet maar het liefst een geheim blijven? En Syl, wil Menno haar wel terugzien? Is de mooie herinnering van lang geleden die hij aan haar had overgehouden niet genoeg? 
Nee, ook al kom je achter iemands geheim, en ook al heeft een terugzien na jaren vaak iets ontluisterends, “een mens is als een wijd perspectief bestaande uit op elkaar volgende golvende heuvellijnen: het beloofde land blijft verborgen, achter bergen, en blijft aantrekken, en dat is liefde, dat is vriendschap.”
In deze roman wordt de spanning zachtjes maar zeker opgevoerd. Dit spanningsthema is echter niet los te zien van de natuurbeschrijvingen en beschouwingen die de romans van Caspar Visser 't Hooft kenmerken. Voor wie van bergen houdt, is deze roman een absolute aanrader. 

Over Feniksbloem
Het mooist aan Feniksbloem is zonder meer de stijl. In fijnzinnig proza toont Visser 't Hooft zich een waar stilist. (vier sterren, Recensieweb)
Goed geschreven, met een afwisseling van gedragen proza en vlotte dialogen. (Leestafel)

Van Caspar Visser 't Hooft verscheen reeds eerder bij IJzer Feniksbloem & Koningskinderen

Binnenkort verschijnt Brandende kolen

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Caspar Visser 't  Hooft Een hof tot ons gerief
Hen (de wereld van een ingetogen patriciër) Caspar Visser 't Hooft
Feniksbloem Caspar Visser 't Hooft
C.C.S. Crone De schuiftrompet
Wladimir Arn Jealous guy