Uitgeverij IJzer

Thomas Bernhard Uitwissing

Uitwissing

Bernhard, Thomas
ISBN 978-90-8684-262-9
Formaat: 14 x 21.5 cm.
Omvang: 511 pag.
€34,50

Uitwissing

Thomas Bernhard

 

Thomas Bernhards onvoorwaardelijke geschenk aan de wereldliteratuur: zijn roman Auslöschung. (Frankfurter Allgemeine)

 

“Het enige dat ik al definitief in mijn hoofd heb, had ik tegen Gambetti gezegd, is de titel Uitwissing, want mijn verslag is er alleen maar voor bedoeld om wat erin beschreven wordt uit te wissen, alles uit te wissen wat ik onder Wolfsegg versta, en alles wat Wolfsegg is, alles, Gambetti, begrijp je, inderdaad werkelijk alles.”

Franz-Josef Murau, de achtenveertigjarige hoofdpersoon van Uitwissing, woont in Rome, is leraar van Gambetti en al twintig jaar weg uit Wolfsegg, het landgoed van zijn schatrijke familie in Opper-Oostenrijk.

In Uitwissing doet Murau een ultieme poging zich, in wat hij zijn antiautobiografie noemt, te ontdoen van zijn ‘Herkunftskomplex’ en af te rekenen met alles waar Wolfsegg voor staat.

Uitwissing is het laatste grote prozawerk van Thomas Bernhard (1931-1989). Centraal staat de vraag of een mens in staat is zich te ontdoen van datgene waar hij zich door zijn afkomst mee belast weet.

 

Van de Oostenrijkse schrijver Thomas Bernhard (1931-1989) verscheen bij IJzer reeds de zeer goed ontvangen romans Houthakken en De onderspitdelver evenals de verhalenbundels Op de boomgrens en Goethe sterft.

In voorbereiding vertalingen, natuurlijk van Chris Bakker, van Verstörung en zijn laatste verhalenbundel Goethe schtirbt.

 

 

Paperback

Oorspronkelijke titel: Auslöschung

Uit het Duits vertaald door Chris Bakker.

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Thomas Bernhard Op de boomgrens
Thomas Bernhard Goethe sterft
Thomas Bernhard Houthakken
Thomas Bernhard De onderspitdelver