Uitgeverij IJzer

Frans De Geetere De man die vergat te sterven

De man die vergat te sterven

Geetere, Frans De
ISBN 978-90-8684-037-3
Formaat: 12.5 x 20 cm.
Omvang: 176 pag.
€21,50

De man die vergat te sterven

Frans De Geetere

 

Een boek waar je vrolijk van wordt!

Ooit een wonderbaarlijke verhalenbundel gelezen? Lees dan De man die vergat te sterven van de volledig vergeten (hoe onterecht!) Franstalige Belgische schrijver Frans De Geetere.

De man die vergat te sterven is het testament van een levensgenieter. Bijna vijftig jaar lang woonde de van oorsprong Brusselse schilder en schrijver Frans De Geetere (1895-1968) samen met zijn beeldschone geliefde May den Engelsen als de ultieme bohémien in een binnenvaartschip aan de Seine, in het hartje van Parijs. Jarenlang was hun schip het geliefde trefpunt van de internationale kunstenaarswereld en de mondaine Parijse chic. Dit boek – dat gezien kan worden als een autobiografie in verhalen – biedt een adembenemend portret van een compromisloze anticonformist die zijn hele leven lang op onverzettelijke wijze zijn eigen gang bleef gaan: ‘Waarom zou je niet het recht hebben om anarchist te zijn? Zoals je toch ook contrabassist mag zijn?’
De Geetere schrijft met grote beeldende kracht, raak en onopgesmukt. Maar vooral compromisloos. Wat De Geetere vertelt zijn vaak simpele dingen: een toevallige ontmoeting in de straten van Parijs, een vreemd voorval als hij boodschappen gaat doen op zijn oude fiets, maar hij tilt deze gebeurtenissen op naar een niveau van bijna sprookjesachtige helderheid. Als beeldend kunstenaar dook De Geetere onbeschaamd in de zwartste krochten van de menselijke ziel. Als schrijver geeft hij vaak blijk van een jaloersmakende levensvreugde, van een besmettelijk goed humeur. De man die vergat te sterven is een boek waar je vrolijk van wordt.

Oorspronkelijke titel: L'homme qui oublia de mourir
Uit het Frans vertaald en van een nawoord voorzien door Roland Fagel.

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Malaparte Bloed
Jeeves Een man van eer P.G. Wodehouse
Friedrich Glauser Gesprongen glas
Thomas Bernhard Op de boomgrens
Avonturen van Ukridge  P.G. Wodehouse