Uitgeverij IJzer

Tussen de filmrollen

Tussen de filmrollen

Linden, Henk van der
ISBN 978-90-8684-196-7
Formaat: 0 x 0 cm.
Omvang: 368 pag.
€29,50

Tussen de filmrollen

Henk van der Linden

 

Wie kent ze niet de films over Dik Trom, Sjors en Sjimmie, Pietje Bell en Billie Turf. Hele generaties zijn ermee groot geworden. De filmmaker Henk van der Linden (1925) schreef met Tussen de filmrollen zijn memoires.

Zijn eerste film maakte Van der Linden in 1944 op achttienjarige leeftijd. In 1952 maakte hij zijn eerste echte speelfilm. Deze film (Drie jongens en een hond) draaide Van der Linden op 16mm-film, zonder geluid. Het geluid maakte Henk bij vertoning in buurthuizen gewoon zelf live erbij. Deze film was zo'n groot succes dat van der Linden besloot te gaan filmen op 35 mm.

 

Het boek zal daarnaast hoogstwaarschijnlijk 2 DVDs bevatten met daarop:

- De avonturen van Pietje Bell

- Vier rakkers en een oude jeep

- Avonturen van een zigeunerjongen

- Sjors en Sjimmie en de gorilla

 

Henk van der Linden heeft diverse records op zijn naam staan. Zo is hij is de meest productieve filmer van Nederland. Geen enkele andere Nederlandse filmer heeft zoveel hoofdfilms geproduceerd als van der Linden. En zijn film Nieuwe avonturen van Dik Trom staat in het Guinness Book of Records als de langst lopende Nederlandse speelfilm ooit: deze draaide 28 jaar onafgebroken in een of meerdere bioscopen.

Gebonden, rijkelijk geïllustreerd + 2 DVDs

 

Tussen de filmrollen is genomineerd voor de Louis Hartlooperprijs voor de Beste Filmpublicatie 2020. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant