Uitgeverij IJzer

Jean Giono De huzaar op het dak

De huzaar op het dak

Giono, Jean
ISBN 978-90-8684-232-2
Formaat: 140 x 215 cm.
Omvang: 432 pag.
€25,00

De huzaar op het dak

Jean Giono

 

 

De huzaar op het dak klinkt als een zin uit een kinderversje. Want waarom zit hij op het dak? En wat was er nodig om hem daar te krijgen? 

Niets minder dan een cholera-epidemie, die rond 1830 de Provence teisterde. 

Angelo Pardi, een jonge naar Frankrijk verbannen huzarenkolonel, is belast met een mysterieuze missie. Hij is op zoek naar Giuseppe, een Carbonaro zoals hij, die in Manosque woont. Maar de wegen zijn geblokkeerd, de steden gebarricadeerd en reizigers worden in quarantaine geplaatst. Daarnaast wordt Angelo ervan verdacht het water te vergiftigen. Het enige toevluchtsoord dat hij bij toeval ontdekt, zijn de daken van Manosque. Tussen hemel en aarde observeert hij de talloze lijkkarren, aanschouwt hij de pracht van het landschap en raakt hij bevriend met een kat. Maar op een nacht, tijdens een expeditie, ontmoet hij een in alle opzichten buitengewone jonge vrouw… 

Een verhaal van een onmogelijke liefdesgeschiedenis.

Jean Giono (1895-1970) was lid van de Académie Goncourt. Zijn werk werd ook meermaals onderscheiden. Ter ere van Giono werd in 1990 de literaire Grand prix Jean-Giono ingesteld.

De huzaar op het dak is mischien wel Giono’s meest bekende roman. In 1995 werd het verfilmd door Jean-Paul Rappeneau met o.a. Juliette Binoche en Gérard Depardieu.

 

Paperback

 

Uit het Frans door Zsuzsó Pennigs

Oorspronkelijke titel: Le hussard sur le toit

Verschijnt oktober 2021

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant