Uitgeverij IJzer

Stefan Zweig Casanova

Casanova

Zweig, Stefan
ISBN 9789086842902
Formaat: 12.5 x 20 cm.
Omvang: 0 pag.
€20,00

Casanova

Stefan Zweig

 

Casanova van Stefan Zweig neemt de lezers mee op een fascinerende reis door het leven van Giacomo Casanova (1725-1798), van zijn vroege jaren in Venetië tot zijn avonturen in verschillende Europese landen. Hij beschrijft Casanova’s jeugd, zijn opleiding en zijn veelzijdige interesses, variërend van filosofie en wiskunde tot muziek en literatuur.

Zweig werpt ook licht op Casanova’s bekendheid als verleider en zijn vele liefdesaffaires. Hij beschrijft Casanova’s vermogen om vrouwen te betoveren en zijn avontuurlijke escapades in de hogere kringen van de samenleving. Zweig gaat diep in op de psychologie van Casanova en analyseert zijn karakter, zijn passies en zijn zoektocht naar liefde en bevrediging.

Casanova is niet alleen een biografie, maar ook een cultureel portret van de 18e-eeuwse Europese samen­leving. Zweig schildert het tijdperk van het Ancien Régime, waarin Casanova leefde, met levendige details en beschrijft de politieke, sociale en culturele context waarin Casanova zijn avonturen beleefde.

 

Stefan Zweig staat bekend om zijn meeslepende schrijfstijl en zijn vermogen om de innerlijke wereld van zijn personages tot leven te brengen. In Casanova toont hij zijn talent voor het creëren van een levendig beeld van een van de meest kleurrijke figuren uit de geschiedenis.

Verschijnt januari 2024

Eerder verscheen van Stefan Zweig:

Marie Antoinette (Portret van een middelmatige vrouw)Maria StuartJoseph Fouché (Portret van een politicus)Aan de Europeanen van vandaag en morgenNietzscheTolstojDostojevskiLicht in het Duister (Veertien historische miniaturen)Triomf en tragiek van Erasmus van RotterdamCastellio tegen Calvijn (of Een geweten tegen geweld)

In voorbereiding:

Freud

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Hans Westerveld De nieuwe stad De ascetische boodschap van het ziekenhuisgebouw
Stefan Zweig Castellio tegen Calvijn - of Een geweten tegen geweld
Stefan Zweig Joseph Fouché – Portret van een politicus
Zweig Freud Thumb
Stefan Zweig Maria Stuart