Uitgeverij IJzer

Nietzsche Stefan Zweig

Nietzsche

Zweig, Stefan
ISBN 978-90-8684-257-5
Formaat: 20 x 12.5 cm.
Omvang: 120 pag.
€17,50

Nietzsche

Stefan Zweig

 

Nietzsche is een meeslepend portret van een van de grootste filosofen van de negentiende eeuw. In deze levendige biografische studie richt Zweig zich op Nietzsches gewoonten, passies en obsessies. Zweig concentreert zich meer op de man dan op zijn werk en trekt de lezer onverbiddelijk mee in het drama van Nietzsches leven.

Zweig vertelt over een man die bijna volledig blind is, die gekweld wordt door hevige buikpijnen en vreselijke hoofdpijnen. Een man die een eenzaam, afgezonderd bestaan leidt en als een ‘zwerver van de geest’ ronddoolt in anonieme pensions, geobsedeerd door voedsel, tijd en zijn slechte gezondheid. Bij Nietzsche echter zijn de tragiek van zijn bestaan, zijn absolute eenzaamheid en zijn hartstocht voor de waarheid, essentiële feiten die onlosmakelijk verbonden zijn met zijn wervelende intellectuele ontwikkeling en daarom van fundamenteel belang om het unieke van zijn werk en denken te begrijpen. Dit meesterlijke portret van de mens Nietzsche is een indrukwekkend document om het denken van de filosoof grondig te begrijpen.

Van Stefan Zweig verscheen eveneens bij IJzer Marie Antoinette (Portret van een middelmatige vrouw), Maria StuartJoseph Fouché (Portret van een politicus), Triomf en tragiek van Erasmus van RotterdamAan de Europeanen van vandaag en morgenNietzscheLicht in het duister (Sternstunden der Menschheit), DostojevskiCastellio tegen Calvijn of Een geweten tegen geweld.

Paperback

Uit het Duits vertaald door Bart van Kreel

Eerder verscheen van Stefan Zweig:

Marie Antoinette (Portret van een middelmatige vrouw) /  Maria Stuart /  Joseph Fouché (Portret van een politicus) /  Aan de Europeanen van vandaag en morgen /  Tolstoj /  Dostojevski /  Licht in het Duister (Veertien historische miniaturen) /  Triomf en tragiek van Erasmus van Rotterdam /  Castellio tegen Calvijn (of Een geweten tegen geweld)

In voorbereiding:

 

Casanova  /  Freud

Nieuwsbrief ontvangen?

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Ook interessant

Zweig Freud Thumb
Stefan Zweig Marie Antoinette
Stefan Zweig Castellio tegen Calvijn - of Een geweten tegen geweld
Stefan Zweig Licht in het duister Sternstunden der Menschheit
Stefan Zweig Casanova